Početna Vijesti Početkom rujna premijera Jacksonovog dokumentarca o Beatlesima

Početkom rujna premijera Jacksonovog dokumentarca o Beatlesima

-

Početkom prošle godine objavljena je informacija kako će novozelandski oskarovac Peter Jackson režirati još uvijek neimenovani dugometražni dokumentarni film o Beatlesima. Dokumentarac će uroniti u 55 sati dosad neobjavljenog video-materijala, snimljenog u razdoblju od 2. do 31. siječnja 1969. godine, za vrijeme nastanka albuma “Let It Be”.

Ovih dana doznali smo još pokoju novost vezanu za Jacksonov dokumentarac, pa je tako poznato da će film premijeru doživjeti 4. rujna, na teritorijima SAD-a i Kanade. Svjetskih distribucijskih prava dočepao se pak Walt Disney Studios.

Uz 55 sati neviđenog video-materijala, gledatelji bi trebali uživati i u glazbenim delicijama probranima od 140 sati uglavnom dosad nepoznatih audio-snimki liverpulske četvorke. Kamerom je zbivanja pratio britanski autor Sir Michael Lindsay-Hogg, koji je iskustvo snimanja albuma “Let It Be” prenio i na istoimeni Oscarom nagrađeni film.

Producenti i sam Peter Jackson najavljuju prikazivanje cjelokupnog legendarnog koncerta na vrhu zgrade u Savile Rowu, kao i podosta blagonakloniji prikaz međusobnih odnosa članova benda za vrijeme snimanja njihovog posljednje objavljenog zajedničkog albuma u karijeri.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.