PočetnaVijestiPočetkom rujna premijera Jacksonovog dokumentarca o Beatlesima

Početkom rujna premijera Jacksonovog dokumentarca o Beatlesima

-

Početkom prošle godine objavljena je informacija kako će novozelandski oskarovac Peter Jackson režirati još uvijek neimenovani dugometražni dokumentarni film o Beatlesima. Dokumentarac će uroniti u 55 sati dosad neobjavljenog video-materijala, snimljenog u razdoblju od 2. do 31. siječnja 1969. godine, za vrijeme nastanka albuma “Let It Be”.

Ovih dana doznali smo još pokoju novost vezanu za Jacksonov dokumentarac, pa je tako poznato da će film premijeru doživjeti 4. rujna, na teritorijima SAD-a i Kanade. Svjetskih distribucijskih prava dočepao se pak Walt Disney Studios.

Uz 55 sati neviđenog video-materijala, gledatelji bi trebali uživati i u glazbenim delicijama probranima od 140 sati uglavnom dosad nepoznatih audio-snimki liverpulske četvorke. Kamerom je zbivanja pratio britanski autor Sir Michael Lindsay-Hogg, koji je iskustvo snimanja albuma “Let It Be” prenio i na istoimeni Oscarom nagrađeni film.

Producenti i sam Peter Jackson najavljuju prikazivanje cjelokupnog legendarnog koncerta na vrhu zgrade u Savile Rowu, kao i podosta blagonakloniji prikaz međusobnih odnosa članova benda za vrijeme snimanja njihovog posljednje objavljenog zajedničkog albuma u karijeri.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije