Al Jazeera Balkans je otvorila prijave za 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). Poziv je upućen autorima i produkcijskim kućama za učešće na spomenutom festivalu, koji će biti održan u Sarajevu od 11. do 15. rujna ove godine. U fokusu festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju.

AJB DOC Film Festival organizira se treću godinu zaredom, a rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeera Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitiranjem dokumentarnih filmova. Cilj AJB DOC-a je afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti. Prijave za treće izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na službenoj web-stranici ili platforme Film Freeway.

Redovni rok za prijave je 10. svibnja, a produženi 31. svibnja ove godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji u vezi s prijavom i uvjetima dostupni su na službenoj festivalskoj stranici. Službena selekcija 3. AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom rujna.

Od prispjelih prijava bit će prikazano više od dvadeset dokumentarnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji, nenatjecateljskoj “Last Minute Cinema” te programu “AJB Prikazuje”.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene tri nagrade – Nagrada žirija za najbolji natjecateljski film, Nagrada programskog žirija te Nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here