PočetnaVijestiOtvorene prijave za 3. AJB DOC Film Festival

Otvorene prijave za 3. AJB DOC Film Festival

|

Al Jazeera Balkans je otvorila prijave za 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). Poziv je upućen autorima i produkcijskim kućama za učešće na spomenutom festivalu, koji će biti održan u Sarajevu od 11. do 15. rujna ove godine. U fokusu festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju.

AJB DOC Film Festival organizira se treću godinu zaredom, a rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeera Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitiranjem dokumentarnih filmova. Cilj AJB DOC-a je afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti. Prijave za treće izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na službenoj web-stranici ili platforme Film Freeway.

Redovni rok za prijave je 10. svibnja, a produženi 31. svibnja ove godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji u vezi s prijavom i uvjetima dostupni su na službenoj festivalskoj stranici. Službena selekcija 3. AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom rujna.

Od prispjelih prijava bit će prikazano više od dvadeset dokumentarnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji, nenatjecateljskoj “Last Minute Cinema” te programu “AJB Prikazuje”.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene tri nagrade – Nagrada žirija za najbolji natjecateljski film, Nagrada programskog žirija te Nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.