PočetnaVijestiOtvorene prijave za 3. AJB DOC Film Festival

Otvorene prijave za 3. AJB DOC Film Festival

-

Al Jazeera Balkans je otvorila prijave za 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). Poziv je upućen autorima i produkcijskim kućama za učešće na spomenutom festivalu, koji će biti održan u Sarajevu od 11. do 15. rujna ove godine. U fokusu festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju.

AJB DOC Film Festival organizira se treću godinu zaredom, a rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeera Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitiranjem dokumentarnih filmova. Cilj AJB DOC-a je afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti. Prijave za treće izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na službenoj web-stranici ili platforme Film Freeway.

Redovni rok za prijave je 10. svibnja, a produženi 31. svibnja ove godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji u vezi s prijavom i uvjetima dostupni su na službenoj festivalskoj stranici. Službena selekcija 3. AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom rujna.

Od prispjelih prijava bit će prikazano više od dvadeset dokumentarnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji, nenatjecateljskoj “Last Minute Cinema” te programu “AJB Prikazuje”.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene tri nagrade – Nagrada žirija za najbolji natjecateljski film, Nagrada programskog žirija te Nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagrebu u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.

16. Subversive Film Festival: “Knit’s Island” – Koliko je ‘stvarna’ virtualna stvarnost

"Knit’s Island" (2023) pored primarne teme granice između stvarnosti i VR-a, istražuje vrlo aktualne teme izolacije i otuđenosti društva.

“Oeconomia” i drugi nastavak “Putinovih svjedoka” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna prikazati prvi dio filma "Oeconomia", odnosno drugi "Putinovih svjedoka".

“Sakupljači bilja” Jumane Manne najbolji dokumentarac 16. Subversive Film Festivala

Dokumentarni film "Sakupljači bilja" (2022) redateljice Jumane Manne proglašen je najboljim dokumentarcem 16. Subversive Film Festivala.

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma dokumentarcu “Horror Vacui” Borisa Poljaka

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma pripao je dokumentarcu "Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) Borisa Poljaka.

32. Dani hrvatskog filma: “Punim plućima” – Bez slatkorječivosti

Studentski dokumentarac Leile Elhoweris "Punim plućima" nadilazi "vježbovnost", govori o svekolikosti i budi pozitivne, konstruktivne porive.