Na fotografiji: Richard Linklater
Na fotografiji: Richard Linklater / Foto: LBJ Library

Kad zajedničke snage na novom dokumentarnom projektu udruže genijalni filmaš peterostruko nominiran za Oscara i dvostruki doku-oskarovac, vijest je to koja mora zaintrigirati sve ljubitelje nefikcijske filmske umjetnosti. A još kad znamo da je filmaš Richard Linklater (“Munjeni i zbunjeni”, “Prije svitanja”, “Odrastanje”…), onda nema nikakve dvojbe nego uzbudljivu vijest i objaviti, pa makar se radilo o video-snimci sušenja boje.

Javnost je pak prvo slovo o spomenutom projektu doznala na jučerašnjem zimskom eventu Udruženja televizijskih kritičara (Television Critics Association). Teksašanin Linklater dosad je uglavnom izbjegavao kročiti dokumentarnim vodama, pa i onim televizijskim. Stvari bi se uskoro mogle promijeniti, s obzirom da je redatelj službeno potvrdio sudjelovanje na zasad neimenovanom projektu za streaming platformu CBS All Access.

Zasad tek znamo da se radi o desetodijelnom dokumentarnom serijalu, s mjestom radnje u Austinu, Teksasu, Linklaterovom rodnom gradu. Isti će pak gledatelje uvesti u raznolik svijet šaljivih i moćnih priča o spašenim životinjama, odnosno ljudima koji ih vole i brinu se za njih. Linklater će biti potpisan kao izvršni producent, uz spomenutog dvostrukog oskarovca Billa Guttentaga, osvajača kratkometražnog nefikcijskog Zlatnog kipića za “You Don’t Have to Die” (koredatelj Malcolm Clarke, 1988.) i “Twin Towers” (koredatelj Robert David Port, 2003.).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here