PočetnaNajaveSutra kreće 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Sutra kreće 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

-

Sutra (petak, 22.11.) u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata započinje 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva (22. – 24.11.). Revija započinje u 17 sati projekcijama u čast redateljskih, odnosno snimateljskih ostvarenja Dušana Tasića i Andrije Pivčevića, filmovima “Aluvij” (1977) Dušana Tasića i “Kišno / Nevina subota” (1965) Lordana Zafranovića. Nakon In memoriam programa, slijede svečano otvorenje festivala, odnosno revijske projekcije od 19 sati.

Iz popratnog programa organizatori Hrvatski filmski savez i Kino klub Split ističu glazbeno-vizualne atrakcije dua Coka&Tudor koje su dio zabavnog programa u petak, a odvijat će se u Domu mladih, kao i projekcije odabranih filmova koji nisu ušli u konkurenciju glavnog programa.

Ove je godine selekcijska komisija u sastavu: redatelj i montažer Damir Čučić, filmolog Nikica Gilić, producentica Vera Robić-Škarica, redatelj i snimatelj Boris Poljak te animator Veljko Popović od prijavljenih 169 filmova u službeni program uvrstila 34 rada. Selekcijska komisija čini i ocjenjivački sud koji će odabrati najbolja filmska ostvarenja, a autorima će biti dodijeljene nagrade u Kinoteci Zlatna vrata. Žiriranje se odvija prema pravilima Međunarodne filmske organizacije UNICA-e.

Vizualni identitet ovogodišnje Revije osmislio je Hrvoje Hrišl.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Ove je godine domaćin Kino klub Split.

Raspored programa i projekcija nalaze se u privitku, a možete ga pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije