PočetnaNajavePred vratima novo izdanje ANIDOK-a

Pred vratima novo izdanje ANIDOK-a

-

U subotu, 30. studenog od 13 do 20.30 sati u maloj dvorani Kina Tuškanac održat će se novo izdanje jednodnevne edukativne radionice za animirani dokumentarni film ANIDOK. Edukativna radionica ANIDOK za cilj ima inspirirati filmske profesionalce različitih usmjerenja, proširiti im horizonte spoznaja i osloboditi kreativnost u uporabi animacije u dokumentarnom i drugom pripovijedanju. Odabir predavača je holistički – temu animirane dokumentaristike sagledava se s raznih aspekata: teorijskog, autorskog, transmedijskog i pravnog.

Na ovogodišnjem ANIDOK-u bit će održava po dva predavanja i masterclassa, odnosno jedna studija slučaja. Midhat Ajanović iz Švedske održat će predavanje o modernom pristupu braka između animacije i dokumentaristike (“Animirani dokumentarac i dokumentarna animacija”), dok će Dankinja Asta Wellejus predstaviti “Virtualne svjetove animacije i dokumentaristike”.

Autor pet animiranih dokumentaraca, Britanac Alex Widdoson održat će masterclass na temu različitih mentalnih stanja (“Animirana psiha: Predstavljanje neuroraznolikosti i psihologije kroz animirani dokumentarni film”). Njegova kolegica, portugalska redateljica Regina Pessoa svojim će pak masterclassom predstaviti proces rada na autobiografskom filmu “Ujak Thomas” / “Uncle Thomas, Accounting for the Days” / “Tio Tomás, A Contabilidade Dos Dias” (2019).

Ovogodišnja studija slučaja razervirana je za mađarsku autoricu Petru Pallagi koja će govoriti o reguliranju prava za upotrebu glazbe, slika, umjetnina i isječaka drugih autora u svojim filmovima.

Ulaz na edukativnu radionicu je besplatan, dok se onaj na Večer animacije (26.11.) u sklopu koje će se prikazati film “Čarobna planina” / “The Magic Mountain” / “La montagne magique” (2015) Rumunjke Ance Damian naplaćuje – 20 kuna redovnim posjetiteljima, 10 kuna za članove Kina Tuškanac te besplatno za članove ASIFA-e Hrvatske uz najavu do 24. 11.

Više informacija doznajte na službenoj stranici ASIFA-e Hrvatska.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije