PočetnaVijestiPromjena na čelu DOK Leipziga

Promjena na čelu DOK Leipziga

-

Gradsko vijeće Grada Leipziga na svojoj jučerašnjoj sjednici (utorak, 30.10.) službeno je potvrdilo promjenu na čelu DOK Leipziga, međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu. Službeno je tako ovjerena primopredaja vlasti na čelu uglednog festivala, kojeg nakon pet godina napušta Leena Pasanen, dosadašnja umjetnička i izvršna direktorica. Njeno će mjesto od 1. siječnja 2020. godine preuzeti Christoph Terhechte.

Ovaj novinar i filmski kritičar trenutno radi kao umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Marakešu. Od 2001. do 2018. obnašao je funkciju direktora Foruma (International Forum of New Cinema) na Berlinaleu, posvećenom inovativnim i nekonvencionalnim filmskim strujanjima. Christoph Terhechte rođen je 1961. godine u Münsteru, a studirao je političke znanosti i novinarstvo u Hamburgu. Radio je kao filmski kritičar u Parizu i Berlinu, dok je od 1991. do 1997. godine bio na funkciji šefa kulturnog ureda berlinskog gradskog časopisa Tip.

Najnovije, 62. izdanje DOK Leipziga započelo je 28. listopada i traje sve do 3. studenog. Ovogodišnji program Country Focus (Zemlja u fokusu) ugostit će jedanaest hrvatskih dokumentarnih filmova novijeg datuma, dok je Goran Dević izabran u žiri dugog natjecateljskog metra lajpciškog festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije