U sklopu Filmskog festivala u Trstu, i ove će godine biti organizirana jedna od većih koprodukcijskih platformi – When East Meets West. Ovo deseto jubilarno okupljanje zaduženo za spajanje filmske Europe i Sjeverne/Latinske Amerike, u Trstu će od 19. do 21. siječnja 2020. pohoditi više od petsto producenta, financijera i ostalih filmskih profesionalaca iz četrdedsetak različitih država.

Glavni event odnosi se WEMW-ov koprodukcijski forum, gdje će dvadeset dugometražnih dokumentarnih i igranih filmova u razvoju biti prikazano panelu ljudima na funkciji, koji pak iste imaju prilike financijski/koprodukcijski pogurnuti prema željenom cilju zatvaranje financijske konstrukcije.

Uz spomenuti forum, u Trstu će se održati još nekoliko različitih korisnih programa, uključujući Last Stop Trieste, zadužen za pet dokumentaraca u rough cut fazi produkcije. WEMW će dodijeliti i šest pripadajućih nagrada, dok rok prijave za najnovije izdanje ove platforme istječe 31. listopada 2019. godine. Prijaviti se, naravno, mogu i domaći producenti i autori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here