Početna Vijesti U tijeku prijave za 10. When East Meets West

U tijeku prijave za 10. When East Meets West

-

U sklopu Filmskog festivala u Trstu, i ove će godine biti organizirana jedna od većih koprodukcijskih platformi – When East Meets West. Ovo deseto jubilarno okupljanje zaduženo za spajanje filmske Europe i Sjeverne/Latinske Amerike, u Trstu će od 19. do 21. siječnja 2020. pohoditi više od petsto producenta, financijera i ostalih filmskih profesionalaca iz četrdedsetak različitih država.

Glavni event odnosi se WEMW-ov koprodukcijski forum, gdje će dvadeset dugometražnih dokumentarnih i igranih filmova u razvoju biti prikazano panelu ljudima na funkciji, koji pak iste imaju prilike financijski/koprodukcijski pogurnuti prema željenom cilju zatvaranje financijske konstrukcije.

Uz spomenuti forum, u Trstu će se održati još nekoliko različitih korisnih programa, uključujući Last Stop Trieste, zadužen za pet dokumentaraca u rough cut fazi produkcije. WEMW će dodijeliti i šest pripadajućih nagrada, dok rok prijave za najnovije izdanje ove platforme istječe 31. listopada 2019. godine. Prijaviti se, naravno, mogu i domaći producenti i autori.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.