PočetnaVijestiSvjetska premijera dokumentarca Višnje Skorin na 25. Sarajevo Film Festivalu

Svjetska premijera dokumentarca Višnje Skorin na 25. Sarajevo Film Festivalu

-

Od 16. do 23. kolovoza u Sarajevu je na rasporedu jubilarni, 25. Sarajevo Film Festival. Ovogodišnji SFF u natjecateljskim programima sadrži ukupno 53 filma, podijeljenih u četiri različite selekcije: igrani, dokumentarni, kratkometražni te studentski film. Od spomenutog broja filmova, 22 naslova upravo će u Sarajevu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

Natjecateljski kutak dokumentarnog filma tradicionalno je selektirala Rada Šešić, dok će među šesnaest odabranih filmskih ostvarenja, njih točno polovica svijetu biti prikazana po prvi put. Među njima se našao i hrvatski dokumentarni film “Da je meni ono što mi nije” (3D2D Animatori, 2019.) redateljice Višnje Skorin i producenta Lade Skorina. Film donosi priču o ženi koja nakon gubitka dva posla biva prisiljena vratiti se majci u stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Niti jedan joj posao nije težak, ali najveća joj je želja zarađivati za život glazbom, stoga se zbog svetog cilja prijavljuje na televizijski show.

Za dokumentarno Srce Sarajeva natjecat će se još jedan domaći film. Riječ je o dokumentarno-eksperimentalnom ostvarenju “Još jedan odlazak” (REA, 2019.) redateljice i producentice Renate Poljak, koja donosi priču o nekadašnjem admiralskom brodu Jugoslavenske mornarce “Vis”, potopljenom 2016. godine kako bi postao turističkom atrakcijom za ronioce.

O ovogodišnjim sarajevskim doku-nagradama odlučivat će, pak, tročlani žiri: Emilie Bujès (Švicarska), umjetnička direktorica Visions du Réela; Orwa Nyrabia (Sirija), umjetnički direktor IDFA-e; te Nenad Puhovski, ravnatelj Factuma i direktor ZagrebDoxa.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu doznajte na službenoj stranici festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije