Foto: Nina Đurđević

Odbor Nagrade “Vladimir Nazor” – najviše državne nagrade na području kulture i umjetnosti koju dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo – pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića, na sjednici održanoj 6. svibnja 2019. godine donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu u šest umjetničkih područja.

Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade “Vladimir Nazor” na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministrice kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

U srijedu (28.5.) smo doznali pobjednike svih šest kategorija, od kojih je u filmskoj umjetnosti nagradu odnio Nebojša Slijepčević za svoj dokumentarni film “Srbenka” (Restart, 2018.). Dokumentarac je svjetsku premijeru doživio na švicarskom Visions du Réelu, u međuvremenu osvojivši niz domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Svečana dodjela nagrade održat će se u utorak, 18. lipnja, u Hrvatskom državnom arhivu.

“Srbenka” na HBO-u

“Srbenku” će uskoro moći pogledati i šira publika. Naime, od 20. lipnja najnoviji dokumentarni film Nebojše Slijepčevića bit će dostupan na programu HBO, odnosno platformi HBO GO.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here