PočetnaNajaveHrvatska premijera "Nebeske teme" u Lisinskom

Hrvatska premijera “Nebeske teme” u Lisinskom

-

Dokumentarni film “Nebeska tema” (2019) o glazbeniku i bivšem frontmenu Idola, Vladi Divljanu (1958. – 2015.), svoju hrvatsku premijeru imat će 11. lipnja (20 sati) u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

“Vlada Divljan jako je volio Zagreb i Zagreb voli Divljana. Naši zagrebački prijatelji su odigrali važnu ulogu u stvaranju ovog filma. Sretan sam što ćemo 11. lipnja zagrebačkoj publici predstaviti ‘Nebesku temu’. Ekipa filma, sudionici i ja predstavit ćemo im se u velikoj dvorani Lisinskog. S velikom radošću očekujem taj susret”, izjavio je ovim povodom scenarist i redatelj dokumentarca, Mladen Matičević.

Ulaznice za hrvatsku premijeru već su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Dvorane Lisinski, kao i online putem servisa te na svim boljim prodajnim mjestima u Zagrebu. Svjetska premijera dokumentarca dogodila se na sam rođendan Vlade Divljana, 10. svibnja u beogradskom Sava centru, dok će film do kraja lipnja biti prikazan diljem Srbije.

“Nebeska tema2 je dugometražni dokumentarni film s igranim elementima o velikanu glazbe s ovih prostora, Vladi Divljanu. U njemu sudjeluju najznačajniji glazbeni autori ex-Yu prostora, koji su posebno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pjesama. Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Ekipu dokumentarca čine: scenarist i redatelj Mladen Matičević, direktor fotografije Boris Poljak, izvršna producentica Milena Džambasović, direktorica filma Nađa Lapčević, scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić, montažer Dejan Urošević, dizajner zvuka Aleksandar Protić, odnosi s javnošću Aleksandar Pavlić, kostimografkinja Ivana Ivić te pomoćnica režije Maša Nešković. Film je proizveden u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, koproducenti su Cinnamon FilmMir Media GroupBackstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije