PočetnaNajavePremijera dokumentarca "Mačka je uvijek ženska" u MSU-u

Premijera dokumentarca “Mačka je uvijek ženska” u MSU-u

-

U četvrtak, 23. svibnja u 19 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održat će se premijera animirano-dokumentarnog filma “Mačka je uvijek ženska” (2019) autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, koje ovim radom kroz prizmu feminizma odaju hommage svojoj profesorici na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, jednoj od najznačajnijih hrvatskih kiparica, Mariji Ujević Galetović.

Kombinacijom snimaka i animacije, Marijine oživljene ženske skulpture u filmu prenose njenu životnu priču i stavove. Nakon premijerne projekcije filma s kiparicom Marijom Ujević Galetović i autoricama Martinom Meštrović i Tanjom Vujasinović razgovarat će Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a.

Film je nastao u produkciji Kreativnog sindikata, kameru potpisuje Jasenko Rasol, montažu Iva Kraljević, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, a producent je Igor Grubić.

Martina Meštrović (1974.) diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi, a 2004. pridružuje se umjetničkom kolektivu Kreativni sindikat te od tada radi na filmovima kao 2D i 3D scenografkinja, animatorica i redateljica. Živi i radi u Zagrebu.

Filmografija: “Bla” (2013), “Petrova šuma” (2016) i “Mačka je uvijek ženska” (2019). 

Tanja Vujasinović (1974.) magistrirala je Fine Art na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu 2006. i diplomirala kiparstvo na ALU Zagreb 1999. godine. Radi u različitim medijima uključujući video, skulpturu i zvuk. Izlagala je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Jedna je od autorica interdisciplinarnog projekta Grad na drugi pogled. Od 2016. predaje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije