Početna Vijesti Christopher Peter Marcich novi ravnatelj HAVC-a

Christopher Peter Marcich novi ravnatelj HAVC-a

-

Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra na svojoj devetoj sjednici održanoj danas (15.4.), jednoglasno je imenovao Christophera Petera Marcicha za ravnatelja HAVC-a. Mandat će novom ravnatelju trajati četiri godine, dok na dužnost stupa 1. svibnja. Nakon provedenih razgovora s kandidatima, održana je spomenuta sjednica na kojoj su prisustvovali predsjednik Bruno Kragić te članovi Jadranka Hrga, Igor Starčević, Anto Bajo i Davor Švaić.

64-godišnju Marcich Amerikanac je hrvatskih korijena, koji je na Sveučilištu Wisconsin-Madison diplomirao ekonomske i političke znanosti. Na uglednom Sveučilištu Georgetown magistrirao je pak međunarodne odnose. Radio je između ostalog za američko Ministarstvo vanjske trgovine, gdje je sudjelovao u poslovima vezanih za Svjetsku trgovinsku organizaciju, bio je trgovinski predstavnik u Misiji SAD-a pri EU itd. Također, radio je i kao predsjednik udruženja MPA (Motion Picture Association) koje zastupa interese šest najvećih holivudskih studija. Marchich je također od 2012. i predsjednik švicarske AGICOA-e – udruženja AV producenata, proizvođača programa i društava za upravljanje kolektivnim pravima, koje se na neprofitnoj osnovi brine za provedbu i distribuciju tantijema nezavisnim producentima.

Nakon razrješenja s dužnosti na vlastiti zahtjev dosadašnjeg ravnatelja Daniela Rafaelića, na novi natječaj prijavilo se ukupno osam kandidata: redatelji Hrvoje Hribar i Nikolina Barić, filmski kritičari Josip Grozdanić i Višnja Vukašinović, samostalni filmski snimatelj Thomas Krstulović, producenti Damir Primorac i Fran Juraj Prižmić te novoimenovani ravnatelj Christopher Peter Marcich.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Usidjelice” – Udaja kao imperativ

Problemsko središte filma "Usidjelice" jest jedna od nevolja suvremene Kine - danas je u toj zemlji 30 milijuna (!) muškaraca više nego žena.

“All In: The Fight for Democracy” – Pokret koji je prelomio izbore

Trumpovi simpatizeri vjerojatno će "All In: The Fight for Democracy" (2020) otpisati kao jeftinu propagandu usmjerenu protiv njih samih.

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata uz buket filmova za 8. mart

S Međunarodnim danom žena pred vratima, Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata u zagrebačkoj Preradovićevoj 5.

Etnografija nadrealnog filmskog eksperimenta

Na 50. IFFR-u (1. - 7. veljače), u Tiger Short selekciji prikazana su četiri etnofikcijska i eksperimentalno-dokumentarna naslova.

“Usidjelice” u hrvatskim kinima

U hrvatska kina dolazi dokumentarni film "Usidjelice" (2019) izraelskih dokumentaristica Shosh Shlam i Hille Medalije.

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.