PočetnaVijestiChristopher Peter Marcich novi ravnatelj HAVC-a

Christopher Peter Marcich novi ravnatelj HAVC-a

-

Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra na svojoj devetoj sjednici održanoj danas (15.4.), jednoglasno je imenovao Christophera Petera Marcicha za ravnatelja HAVC-a. Mandat će novom ravnatelju trajati četiri godine, dok na dužnost stupa 1. svibnja. Nakon provedenih razgovora s kandidatima, održana je spomenuta sjednica na kojoj su prisustvovali predsjednik Bruno Kragić te članovi Jadranka Hrga, Igor Starčević, Anto Bajo i Davor Švaić.

64-godišnju Marcich Amerikanac je hrvatskih korijena, koji je na Sveučilištu Wisconsin-Madison diplomirao ekonomske i političke znanosti. Na uglednom Sveučilištu Georgetown magistrirao je pak međunarodne odnose. Radio je između ostalog za američko Ministarstvo vanjske trgovine, gdje je sudjelovao u poslovima vezanih za Svjetsku trgovinsku organizaciju, bio je trgovinski predstavnik u Misiji SAD-a pri EU itd. Također, radio je i kao predsjednik udruženja MPA (Motion Picture Association) koje zastupa interese šest najvećih holivudskih studija. Marchich je također od 2012. i predsjednik švicarske AGICOA-e – udruženja AV producenata, proizvođača programa i društava za upravljanje kolektivnim pravima, koje se na neprofitnoj osnovi brine za provedbu i distribuciju tantijema nezavisnim producentima.

Nakon razrješenja s dužnosti na vlastiti zahtjev dosadašnjeg ravnatelja Daniela Rafaelića, na novi natječaj prijavilo se ukupno osam kandidata: redatelji Hrvoje Hribar i Nikolina Barić, filmski kritičari Josip Grozdanić i Višnja Vukašinović, samostalni filmski snimatelj Thomas Krstulović, producenti Damir Primorac i Fran Juraj Prižmić te novoimenovani ravnatelj Christopher Peter Marcich.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije