PočetnaVijesti"Nebeska tema": Premijera dokumentarca o Vladi Divljanu 10. svibnja

“Nebeska tema”: Premijera dokumentarca o Vladi Divljanu 10. svibnja

-

U Beogradu je jučer (10.4.) u zgradi Jugoslovenske kinoteke održana konferencija za novinare povodom premijere dokumentarnog filma “Nebeska tema” (2019). Filmsko je to ostvarenje o glazbeniku i bivšem frontmenu Idola, Vladi Divljanu (1958. – 2015.), najvećem džentlmenu rock and rolla te autoru vanvremenskih pjesama, koje će premijerno biti prikazano u beogradskom Sava centru upravo na njegov rođendan – 10. svibnja ove godine.

“Veliko mi je zadovoljstvo što vas možemo obavijestiti da je film gotov. Njegovo snimanje i montiranje trajalo je prilično drugo. Bila je to jedna velika, lijepa, nimalo laka, ali fenomenalna avantura. Na ovom smo se filmu susretali s dvije oprečne stvari: s jedne strane bilo ga je jako teško završiti, s druge sam imao tu privilegiju raditi film o Vladi Divljanu, jednom od najvećih heroja mog života, kao i raditi s drugim mojim herojima koji se također nalaze u ovom filmu. Za mene je to bila divna avantura i s nestrpljenjem očekujemo taj 10. svibanj. Film je zapravo ljubavna poruka Vladi Divljanu svih nas – ekipe dokumentarca i aktera koji se u njemu nalaze”, rekao je srpski scenarist i redatelj “Nebeske teme” Mladen Matičević.

“Nebeska tema” je dugometražni dokumentarni film s igranim elementima o velikanu glazbe s ovih prostora, Vladi Divljanu. U njemu sudjeluju najznačajniji glazbeni autori ex-Yu prostora, koji su posebno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pjesama. Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Ekipu dokumentarca čine: scenarist i redatelj Mladen Matičević, direktor fotografije Boris Poljak, izvršna producentica Milena Džambasović, direktorica filma Nađa Lapčević, scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić, montažer Dejan Urošević, dizajner zvuka Aleksandar Protić, odnosi s javnošću Aleksandar Pavlić, kostimografkinja Ivana Ivić te pomoćnica režije Maša Nešković. Film je proizveden u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, koproducenti su Cinnamon Film, Mir Media Group, Backstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije