Al Jazeera Balkans je objavila poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na drugom izdanju Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koje će biti održano u Sarajevu od 20. do 24. rujna ove godine. U fokusu festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranju.

AJB DOC Film Festival rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeere Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitiranju dokumentarnih filmova, a za cilj ima afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti.

Prijave za drugo izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 10. svibnja, a produženi 31. svibnja 2019. godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Službena selekcija AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom rujna 2019. godine. Od prispjelih prijava u službenoj natjecateljskoj selekciji bit će prikazano dvanaest dokumentarnih filmova, u nenatjecateljskoj Last Minute Cinema četiri, a u posebnoj selekciji AJB Prikazuje tri filma.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here