PočetnaVijesti"Srbenka" Nebojše Slijepčevića ekskluzivno u prvoj domaćoj "online" doku-videoteci

“Srbenka” Nebojše Slijepčevića ekskluzivno u prvoj domaćoj “online” doku-videoteci

-

Nagrađivani i hvaljeni dokumentarac “Srbenka” (Restart, 2018.) Nebojše Slijepčevića od sada je ekskluzivno dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci, Volim dokumentarce. Odnedavno, dakle, na stranici volimdokumentarce.net, uz više od 70 najzanimljivijih dokumentarnih ostvarenja iz svih dijelova svijeta, možete pogledati i prošlogodišnjeg dobitnika Srca Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu.

“Srbenka” je priča je o vršnjačkom nasilju prema djeci druge nacionalnosti u Hrvatskoj, koja prati pripreme za predstavu “Aleksandra Zec” u režiji Olivera Frljića, a kazališne probe uskoro postaju kolektivna psihoterapija. Film je iznimno uspješno primljen od strane struke i publike, dobitnik je i ugledne Doc Alliance nagrade dodijeljene na Filmskom festivalu u Canesu te nagrade Buyens-Chagoll koja se dodjeljuje na festivalu Visions du Réel. Na Motovun Film Festivalu dobio je Posebno priznanje žirija, a sa Sarajevo Film Festivala vratio se s čak dvije nagrade – Nagradom publike i Nagradom za najbolji dokumentarni film.

U videoteci se nalaze brojni zapaženi dokumentarci poput hrvatskog doku-hita “Gangster te voli” (Restart, 2013.) Nebojše Slijepčevića, kao i naslovi svježe pristigli iz kino dvorana, primjerice dokumentarac “Rodbina” / “Close Relations” / “Rodnye” (2016) velikog ukrajinskog dokumentarista Vitalija Manskog.

Dokukino KIC (Preradovićeva 5) pak svakom posjetitelju u veljači poklanja tri filmska hita koja u online videoteci, uz promo kod, možete pogledati besplatno do kraja mjeseca. Više informacija o programu Dokukina KIC možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije