PočetnaVijestiU pripremi novi dokumentarac Wernera Herzoga

U pripremi novi dokumentarac Wernera Herzoga

|

Legendarni njemački redatelj Werner Herzog uhvatio se snimanja nove dokumentarne avanture. Film pod nazivom “Fireball” otplovit će prema zvijezdama, točnije meteoritima i kometama, istražujući njihov utjecaj na ovozemaljsku religiju i mitologiju. Maleni je to tematski zaokret nakon nasvježijeg filma “Meeting Gorbachev” (koredatelj André Singer, 2018.) o bivšem vođi SSSR-a Mihailu Gorbačovu, kojeg kritika i nije dočekala s naročitim oduševljenjem.

Produkcija “Fireballa” je u tijeku, dok su zainteresirani kupci prvi sneak peek mogli vidjeti prošlog mjeseca na kanskom MIPCOM-u (Marché International des Programmes de Communication / International Market of Communications Programmes), tržnici za kupnju i prodaju novog TV programa.

Herzog će na spomenutom filmu ponovno ukrstiti surađivačka koplja s britanskim vulkanologom, profesorom Cliveom Oppenheimerom, s kojim je za Netflix uspješno završio vulkanski “Into the Inferno” (2016). Film bi pak na svjetlo dana trebao izaći u 2019. godini.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.