PočetnaVijesti"Srbenka" Nebojše Slijepčevića kreće u redovnu hrvatsku kino distribuciju

“Srbenka” Nebojše Slijepčevića kreće u redovnu hrvatsku kino distribuciju

-

Hrvatski dokumentarni film o kojem se ove godine najviše pričalo u domovini, uskoro kreće u redovnu kino distribuciju. Riječ je, naravno, o “Srbenki” (Restart, 2018.) Nebojše Slijepčevića, koji kroz pripreme predstave “Aleksandra Zec” (HKD Teatar) Olivera Frljića govori o temama nacionalizma i ksenofobije, promatrajući utjecaj domaćeg društva i javnog diskursa na živote prvenstveno djece srpske nacionalnosti rođene nakon Domovinskog rata.

“Srbenka” će tako 20. rujna imati riječku kino premijeru u Art-kinu Croatia na kojoj će biti prisutna ekipa filma, dok će istog datuma film krenuti s prikazivanjem i u zagrebačkom kinu Europa. Dan kasnije, 21. rujna, dokumentarac dolazi u Split (Kinoteka Zlatna vrata), 25. rujna u Varaždin (kino Gaj), 30. rujna u Pulu (kino Valli) te 3. listopada u Zabok (Zelena dvorana).

Ovogodišnji festivalsko-nagradni put Slijepčevićevog filma uistinu je impresivan: svjetska premijera i Posebno priznanje na švicarskom Visions du Réelu, Doc Alliance nagrada u Cannesu, Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film Sarajevo Film Festivala te nominacija Europske filmske akademije za najbolji euro-dokumentarac 2018. godine.

Opširan raspored projekcija provjerite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije