PočetnaVijestiPoznati žiriji 19. Mediteran Film Festivala

Poznati žiriji 19. Mediteran Film Festivala

-

Iz Širokog Brijega danas je pristigla informacija o ovogodišnjim članovima žirija 19. Mediteran Film Festivala (22. – 25.8.). Tako će o najboljem filmu u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma (MFF projektor “Grand Prix – Jack Daniel’s”) odlučivati Ines Tanović, Nevio Marasović i Vanesa Fernández Guerra; dok će pobjednika u kratkometražnom dijelu festivala (MFF projektor “Best Short”) dati trojac Mirko Pivčević, Simon Panay i Dragan Komadina.

Ines Tanović je filmska producentica i redateljica čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade. Predsjednica je Udruženja filmskih radnika Federacije BiH i Udruženja filmskih radnika u BiH već dva mandata. Nevio Marasović redatelj je nagrađivanih igranih filmova “The Show Must Go On” (2010), “Vis-À-Vis” (2013) i “Goran” (2016). Njegov posljednji film “Comic Sans” (2018) osvojio je šest Zlatnih arena na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu. Španjolka Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI – Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.

Foto: Mediteran FIlm Festival
Foto: Mediteran FIlm Festival

Što se tiče kratkometražnog žirija, Mirko Pivčević iz Hrvatske filmski je i televizijski snimatelj koji je kao direktor fotografije snimio velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova te dokumentaraca. Francuz Simon Panay je redatelj čiji je film “Nobody Dies Here” (2016) proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem prošlogodišnjeg izdanja Mediteran Film Festivala. Dragan Komadina je dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

19. Mediteran Film Festival će se održati od 22. do 25. kolovoza 2018. u Širokom Brijegu. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmova, po deset u konkurenciji dugometražnog, odnosno deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca. Za prve dvije nagrade odgovoran je žiri, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Filmovi po izboru članova HDFK-a na jubilarnom ZagrebDoxu

U sklopu 20. ZagrebDoxa prikazat će se filmovi po izboru članova HDFK-a, uz pomoć direktora festivala, Nenada Puhovskog.

Otvorene prijave za 25. Mediteran Film Festival

Otvorene su prijave za 25. Mediteran Film Festival, koji će ove godine biti održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu.

“Ljubav na prvu dijagnozu ili ‘Let iznad grličjeg gnijezda'” – U vrućici ekspresije

"Ljubav na prvu dijagnozu ili Let iznad grličjeg gnijezda" (2023.) Bartul Marušić izrađuje umalo opipljivima žarom i predanošću...

Otvorene prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma

Otvorene su prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Hrvatski projekt "Autumn of the Patriarch" ruske autorice Ane Bogolubove, ušao je u industrijski dio festivala Hot Docs.

Dokukino KIC: Tjedan posvećen mentalnom zdravlju

U zagrebačkom Dokukinu KIC ovaj će tjedan biti posvećen filmovima koji imaju veze s mentalnim zdravljem.

20. ZagrebDox: Pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva…

Na ovogodišnji, 20. ZagrebDox (14.4. - 21.4.) dolaze pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva...

U Art-kinu predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma

U riječkom Art-kinu u utorak će biti organizirano predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma.

Dokukino KIC: Novi ciklus “Hall of Famea” i “20 dana u Mariupolju”

U zagrebačko Dokukino KIC između ostalog dolazi novi ciklus programa "Hall of Fame - vodič kroz povijest dokumentarnog filma".

Fantomske niti

U zagrebačkom Dokukinu KIC nedavno je održan program "Čile: Filmom protiv zaborava".