PočetnaVijestiPoznati žiriji 19. Mediteran Film Festivala

Poznati žiriji 19. Mediteran Film Festivala

-

Iz Širokog Brijega danas je pristigla informacija o ovogodišnjim članovima žirija 19. Mediteran Film Festivala (22. – 25.8.). Tako će o najboljem filmu u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma (MFF projektor “Grand Prix – Jack Daniel’s”) odlučivati Ines Tanović, Nevio Marasović i Vanesa Fernández Guerra; dok će pobjednika u kratkometražnom dijelu festivala (MFF projektor “Best Short”) dati trojac Mirko Pivčević, Simon Panay i Dragan Komadina.

Ines Tanović je filmska producentica i redateljica čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade. Predsjednica je Udruženja filmskih radnika Federacije BiH i Udruženja filmskih radnika u BiH već dva mandata. Nevio Marasović redatelj je nagrađivanih igranih filmova “The Show Must Go On” (2010), “Vis-À-Vis” (2013) i “Goran” (2016). Njegov posljednji film “Comic Sans” (2018) osvojio je šest Zlatnih arena na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu. Španjolka Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI – Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.

Foto: Mediteran FIlm Festival
Foto: Mediteran FIlm Festival

Što se tiče kratkometražnog žirija, Mirko Pivčević iz Hrvatske filmski je i televizijski snimatelj koji je kao direktor fotografije snimio velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova te dokumentaraca. Francuz Simon Panay je redatelj čiji je film “Nobody Dies Here” (2016) proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem prošlogodišnjeg izdanja Mediteran Film Festivala. Dragan Komadina je dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

19. Mediteran Film Festival će se održati od 22. do 25. kolovoza 2018. u Širokom Brijegu. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmova, po deset u konkurenciji dugometražnog, odnosno deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca. Za prve dvije nagrade odgovoran je žiri, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije