Otvorene su prijave za novo izdanje europske radionice EURODOC, namijenjene producentima željnih unapređenja i usmjeravanja svojih dokumentarnih projekata prema međunarodnom tržištu, kao i savjetnicima za proizvodnju te predstavnicima filmskih fondova. U prijašnjim godinama na EURODOC-su, primjerice, od naših producenata sudjelovali Zdenka Gold iz Spiritus Movensa (“Mediteranska trilogija”), Vanja Jambrović i Tibor Keser iz Restarta (“Gangster te voli” i “Dani ludila”), Siniša Jurićić iz Nukleus filma (“Razred“)…

Jednogodišnji program EURODOC-a grupiran je u tri različite jednotjedne sesije (ožujak, lipanj i studeni): prva pokriva scenarij i razvoj projekta, odnosno izvore financiranja i brigu oko autorskih prava; druga financijskim i distributivnim planom; treća pak producentima za stol dovodi filmske stručnjake u sklopu individualnih konzultacija.

EURODOC je 2011. po prvi puta gostovao u Hrvatskoj (Marija Bistrica), a isti potiče sudjelovanje kandidata iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. U konačnici će biti izabrano 26 kvalitetnih projekata s međunarodnim potencijalom. Kotizacija iznosi 2400 eura, dok organizator nudi i stipendije za podmirivanje troškova smještaja. Rok za prijavu istječe 13. studenog ove godine.

Više informacija na službenoj stranici EURODOC-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here