Početna Vijesti "Lovettovi" Igora Bezinovića na CPH:DOX-u

“Lovettovi” Igora Bezinovića na CPH:DOX-u

-

Ivan Ramljak ušao je na Cinema du Réel, Sunčica Ana Veldić na Filmski festival u Tampereu, Nebojša Slijepčević na Visions du Réel, a Igor Bezinović, čisto da ne bude dosadno – na 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Kopenhagenu – CPH:DOX (15.3. – 25. 3.), najveći nordijski i jedan od istaknutijih europskih doku-festivala koji započinje upravo danas.

Bezinović sa svojim najnovijim dokumentarcem, kratkometražnim uratkom “Lovettovi” (Sekvenca, 2018.), za razliku od svojih kolega, doduše, nije dio natjecateljskog programa, već će današnju svjetsku premijeru doživjeti u sklopu sekcije Highlights, rezervirane za filmove s jakim pričama i karakterima protagonista. Dokumentarni film o adult webcam paru iz naslova, Emmi i Eddieju, Amerikancima porijeklom s ovih prostora, naš autor razvijao je na CPH:LAB-u 2015. godine zajedno s mađarskim redateljem Gáborom Hörcherom.

Uz Bezinovića kao redatelja, na ovom 17-minutnom filmu kao direktor fotografije radio je Danko Vučinović, montažer je bio Jan Klemsche, dok je oblikovanje zvuka povjereno Martinu Semenčiću. Za glazbu je bio zadužen Mislav Kljenak, a za grafički dizajn Petra Zlonoga. Produkciju potpisuju Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.