PočetnaNajave11. Gledalište Kinokluba Zagreb

11. Gledalište Kinokluba Zagreb

-

Kinoklub Zagreb kao najstariji klub filmskih amatera u jugoistočnoj Europi i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 11. Gledalištu koje se održava 16. i 17. veljače (petak i subota) u zagrebačkom MM Centru, tradicionalno će predstaviti svoju godišnju filmsku produkciju. Ove godine Kinoklub Zagreb obilježava i 90. godina djelovanja i kroz te godine svoje filmske korake unutar KKZ-a započinjali su dr. Maksimilijan Paspa, Oktavijan Miletić, Mihovil Pansini, Miroslav Mikuljan, Vladimir Petek, Tom Gotovac, Hrvoje Turković, Vedran Šamanović, Ognjen Sviličić, Goran Dukić, Robert Knjaz i mnogi drugi.

Gledalište Kinokluba Zagreb traje dva dana i na njemu će biti prikazano 75 filmova.  Tročlani veliki žiri u sastavu: redateljice Nikica Zdunić i Dalija Dozet te montažer i filmski kritičar Danijel Brlas dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2017. godini. Žiri polaznika Radionice filmske kritike i analize kojeg čine Anton Tomičić i Martina Jurišić, dodijelit će Nagradu kritike. Festival će u petak, 16. veljače u 21 sat, otvoriti filmolog prof. dr. sc. Hrvoje Turković, nakon čega slijedi glazbeni performans Mire Manojlovića.

Nakon završetka projekcija u petak slijedi Party u Caffe Baru &TD-a koji će predvoditi Dj Myer i DJ Briggs. Nakon zatvaranja Gledališta u subotu iza 1 sat slijedi Veliki KKZ Tulum. Kukove će prisutnima razdrmati dvojac DJ Grafika i DJ Tehnika. Tulum se održava u Jiggy Baru, dok je ulaz slobodan na sva događanja.

Popis filmova i raspored provjerite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije