Foto: Kadar iz teasera "Kozmos: Mogući svjetovi"

Izvrsna vijest za sve ljubitelje znanstveno-dokumentarnog serijala “Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu” / “Cosmos: A Spacetime Odyssey” (2014), koji na jedinstven način promišlja svemir i ljudsku ulogu u kozmičkom valceru čije smo korake tek nedavno počeli učiti. Nakon prve sezone pod voditeljskom rukom astrofizičara Neila deGrassea Tysona, Fox i National Geographic najavili su premijeru druge, i to na proljeće 2019. godine.

Druga sezona nosit će naziv “Kozmos: Mogući svjetovi” / “Cosmos: Possible Worlds” i kroz trinaest epizoda trebala bi nas odvesti prema “neistraženim teritorijima”. Više informacija trenutno nije dostupno, no ako je suditi prema entuzijazmu šire publike za “Odiseju” – najgledanija serija u povijesti National Geographica, ukupno 135 milijuna gledatelja na Foxu i Nat Geu – zavidna gledanost ponovno ne bi smjela doći u pitanje.

Kreativni tim ostao je netaknut u odnosu na prvu sezonu: uz voditelja Tysona, mjesto izvršnih producenata popunjavaju Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark; kao i izvršna producentica/scenaristica/redateljica Ann Druyan, udovica preminulog astrofizičara i kozmologa Carla Segana, inače autora originalnog “Kozmosa” iz 1980. godine; tu je i Steven Soter, koscenarist prve sezone iz 2014. godine itd. Uglavnom, 2019. ne može doći dovoljno brzo…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here