PočetnaVijestiDolazi nam druga sezona "Kozmosa"!

Dolazi nam druga sezona “Kozmosa”!

|

Izvrsna vijest za sve ljubitelje znanstveno-dokumentarnog serijala “Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu” / “Cosmos: A Spacetime Odyssey” (2014), koji na jedinstven način promišlja svemir i ljudsku ulogu u kozmičkom valceru čije smo korake tek nedavno počeli učiti. Nakon prve sezone pod voditeljskom rukom astrofizičara Neila deGrassea Tysona, Fox i National Geographic najavili su premijeru druge, i to na proljeće 2019. godine.

Druga sezona nosit će naziv “Kozmos: Mogući svjetovi” / “Cosmos: Possible Worlds” i kroz trinaest epizoda trebala bi nas odvesti prema “neistraženim teritorijima”. Više informacija trenutno nije dostupno, no ako je suditi prema entuzijazmu šire publike za “Odiseju” – najgledanija serija u povijesti National Geographica, ukupno 135 milijuna gledatelja na Foxu i Nat Geu – zavidna gledanost ponovno ne bi smjela doći u pitanje.

Kreativni tim ostao je netaknut u odnosu na prvu sezonu: uz voditelja Tysona, mjesto izvršnih producenata popunjavaju Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark; kao i izvršna producentica/scenaristica/redateljica Ann Druyan, udovica preminulog astrofizičara i kozmologa Carla Segana, inače autora originalnog “Kozmosa” iz 1980. godine; tu je i Steven Soter, koscenarist prve sezone iz 2014. godine itd. Uglavnom, 2019. ne može doći dovoljno brzo…


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.