Početna Naj-liste Dokumentarni.net: Izbor iz tekstova u 2017. godini

Dokumentarni.net: Izbor iz tekstova u 2017. godini

-

U 2017. pisali smo – dosta, ne koliko bismo htjeli, nemjerljivo više nego što smo financijski kompenzirani. Financije i dalje diktiraju kada i koliko, jer plamen entuzijazma i dalje tinja, ali sada treba preživjeti, platiti suradnike, hladni pogon, opstati… Današnja situacija – nije to nikakva tajna – u nezavisnim, neprofitnim medijima, daleko je od idealne. Nije ni na Dokumentarnom. Što, koliko, i na koji način pišemo o dokumentarnom filmu, jasno je, nadamo se, i površnijem posjetitelju našeg portala. Je li to dovoljno za barem minimum honorarske pristojnosti? Smatrali smo da jest. Još uvijek smatramo da jest, ali nekoliko posljednjih, nama bitnih natječaja, pokazuje suprotno.

Dokumentarni.net je u odnosu na prošlu, ionako mršavu godinu, primio za trećinu manje financijskih sredstava. Tim tempom portal za godinu ili dvije više neće postojati, barem ne u ovakvom obujmu i obliku. Da sve nije obojano tamnim tonovima, napomenimo kako smo u 2017. proširivali nove autorske suradnje i učvršćivali stare, obilazili festivale u domovini i bližem susjedstvu, udarnički s velikim brojem tekstova tradicionalno pratili ZagrebDox, upregnuli “Prozore” u drugu sezonu itd. Dio tih, odabranih tekstova, pročitajte na sljedećoj poveznici., kao i drugu sezonu “Prozora” koju možete pronaći ovdje.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.