Početna Vijesti Nagrada "Nikola Tanhofer" u rukama Vjerana Hrpke

Nagrada “Nikola Tanhofer” u rukama Vjerana Hrpke

-

U sklopu 64. Pulskog filmskog festivala, u ponedjeljak (17.7.) su u Areni uručene godišnje snimateljske nagrade “Nikola Tanhofer” za 2016. godinu. Pobjednike je birao stručni žiri u sastavu: Stanko HercegMirko Pivčević i Darko Šuvak

Dokumentarističke boje obranio je film “Iza lica zrcala” (Katarina Zrinka Matijević / Factum; 2016.), točnije snimatelj Vjeran Hrpka, kojemu je je dodijeljena Nagrada “Nikola Tanhofer” za kratkometražni film uz obrazloženje kako je “iskoristio skromne produkcijske uvjete kao prednost, uvjerljivo iskazujući zamjetnu vještinu u prepoznavanju ljepote prirodnog osvjetljenja.“

Ostale nagrade primili su Jana Plećaš za rad na igranom filmu “Ne gledaj mi u pijat” (Hana Jušić, 2016.), odnosno Igor Martinović za seriju “Kuća od karata”.

Nagradu “Nikola Tanhofer” dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja, za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja s ciljem vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture. Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.