Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Postati Zlatan"

Nakon finala Europske lige a ususret finalu Lige prvaka, nogometno ludilo zahvatilo je i Dokukino KIC. Od 2. do 4. lipnja ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u Preradovićevoj 5 imaju priliku pogledati švedski dokumentarni hit, “Postati Zlatan” / “Becoming Zlatan” / “Den unge Zlatan” (2015) Fredrika i Magnusa Gerttena

Portret nogometne legende Zlatana Ibrahimovića kroz rijetke arhivske snimke donosi priču o talentiranom mladiću čiju je impresivnu karijeru obilježio izazovan i konfliktan početak u Ajaxu. Nedavna pobjeda Manchester Uniteda nad Ajaxom i osvajanje Europske lige idealan je uvod u švedski dokumentarac “Postati Zlatan” kojeg u Dokukinu KIC možete pogledati ovog zagrebačkog vikenda (petak, 2.6., u 21 sat; subota i nedjelja, 3. i 4.6., u 19 sati).

Trenutna Manchesterova zvijezda bosansko-hrvatskih korijena Zlatan Ibrahimović slavu je stekao igrajući za najpoznatiji nizozemski klub kada je kao 19-godišnjak kupljen od Malmöa za tada nevjerojatnih 9 milijuna eura. Početak karijere mladom su Šveđaninu obilježili konflikti s igračima protivničkih klubova, publikom, ali i suigračima. U to se vrijeme činilo da iznimno talentiranom i povučenom Zlatanu između lopte i gola stoji njegov drzak karakter i često arogantan stav na terenu.

Od fizičkih napada pred golom, sukoba u svlačionici s egipatskim napadačem Midom te verbalnih prijetnji izvan terena, “Postati Zlatan” redatelja Frederika i Magnusa Gerttena gradi inspirirajući portret legendarnog nogometnog diva od njegovih debitantskih nastupa za Malmö, kroz turbulentne, formirajuće godine u Ajaxu do vrhunske karijere u talijanskom Juventusu. Rijetke snimke prvih utakmica i intervjua, kao i priče tadašnjih suigrača, trenera i menadžera donose pronicljiv dokumentarac koji nijedan nogometni fan ne smije propustiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here