PočetnaVijesti"Kino otok" Ivana Ramljaka do FIPRESCI nagrade na Filmskom festivalu goEast

“Kino otok” Ivana Ramljaka do FIPRESCI nagrade na Filmskom festivalu goEast

-

Hrvatski dokumentarni film “Kino otok” (Restart, 2016.) Ivana Ramljaka o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina na našim otocima, osvojio je Nagradu svjetske federacije filmskih kritičara FIPRESCI na prekjučer završenom, 17. Međunarodnom festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast (26.4. – 2.5.) u njemačkom Wiesbadenu.

Žiri je nagradu obrazložio riječima: “jednostavnim sredstvima i minimalističkim stilom na divan način pokazuje kako je kino dio prirodnog krajolika”.

Festival goEast svake godine prikaže više od stotinu filmova iz Srednje i Istočne Europe raspoređenih u sedam različitih kategorija. Ove ga je u sedam dana trajanja festivala posjetilo oko 12 tisuća ljudi s plaćenim ulaznicama, a prikazano je 111 filmova iz 29 zemalja.

“Kino otok” je svjetsku premijeru doživio na prošlogodišnjem, 12. ZagrebDoxu, a prikazan je i na uglednim platnima Sarajevo Film Festivala i Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi (East Silver Market), uz nagrade na Danima hrvatskog filma, Festivalu mediteranskog filma u Splitu, Filmskom festivalu Slobodna zona itd.

Scenarij i režiju “Kino otoka” potpisuje Ivan Ramljak, kameru Ivan Slipčević i Smiljka Guštak, montažu Damir Čučić, dok je producentski posao obavljala Vanja Jambrović.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije