PočetnaVijesti"Gazda" na Klasik TV-u

“Gazda” na Klasik TV-u

-

Na programu Klasik TV-a sutra će se (četvrtak, 30.3. u 22 sati) premijerno na hrvatskom TV-nebu prikazati dokumentarni film “Gazda” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank_filmski inkubator; 2016.) Darija Juričana.

Film se dotiče tranzicije, privatizacije i korporacija na domaći način, a govori i o povijesti one najveće hrvatske – Agrokora. Ljudevit Juričan, autorov otac, četrdeset je godina radio u Konzumu te bio vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem. Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976. – Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija. Potonji je želio napraviti intervju s očevim poslodavcem, ali ovaj na to nije želio pristati pa je Dario odlučio uzeti kameru u ruke i saznati odgovore na pitanja koja su ga zanimala. Istraživanje i snimanje “Gazde” potrajalo je tri godine, dok je sam film koncipiran oko nekoliko tema vezanih uz nastanak Agrokora i njegov današnji utjecaj.

Autor je prije više od dva tjedna ponudio film na prikazivanje HRT-u, no s državne televizije tu su ponudu odbili. Isto, međutim, nisu učinili s Al Jazeere Balkans koji su “Gazdu” jučer (28.3.) u popodnevnim satima pustili svojem gledateljstvu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije