Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Abdul i Hamza"

Šest dana dijeli nas od trinaestog izdanja ZagrebDoxa, najvećeg festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj. Ususret tomu, Dokukino KIC od 21. do 23. veljače prikazuje pet pobjedničkih naslova koji su obilježili prošlogodišnji festival. Program “Ususret ZagrebDoxu” započinje u utorak, 21.2. u 21.30 sati, kada možete pogledati belgijsko-izraelski film “U suton života” / “Twilight of a Life” / “Au Crépuscule d’une Vie” (Sylvain Biegeleisen, 2015.) čija je pozitivna energija nasmijane 94-godišnjakinje osvojila Nagradu publike.
 
Veliki pečat za najbolji regionalni film otišao je u ruke redatelja Đure Gavrana za film “4,7” (HRT, 2016.), intimnu priču o osuđenom obiteljskom nasilniku Siniši koji je za vrijeme zlostavljanja svoje obitelji (zbog čega je završio u zatvoru) imao nevjerojatnih 4,7 promila alkohola u krvi, a usprkos tome, nakon odslužene zatvorske kazne – zadržao posao te skrbništvo nad djecom.

Kratki Gavranov film gledamo u srijedu, 22.2. u 19 sati, a nakon njega ostanite na filmu “Abdul i Hamza” (2015) Marka Grbe Singha o dvojici mladih somalijskih migranata, jednom od dobitnika Posebnog priznanja za mladog autora.

Četvrtak, 23.2. u 21 sat, rezervirajte za dokumentarni portret “Sanja” (ADU Zagreb / Kinoklub Zagreb; 2016.) hrvatske redateljice Nikice Zdunić koji razotkriva unutarnji svijet snova i dvojbi mlade dizajnerice nagrađen Posebnim priznanjem za mladog autora. Slijedi “Flotel Europa” (2015), redatelja Vladimira Tomića, osobna višeslojna i dinamična priča o dvanaestogodišnjaku, izbjeglici iz Sarajeva koji je dvije godine proveo na usidrenom brodu u Kopenhagenu. Film je osvojio Posebno priznanje u regionalnoj konkurenciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here