Početna Vijesti Filmski fond Ji.hlava otvoren za dokumentariste Srednje i Istočne Europe

Filmski fond Ji.hlava otvoren za dokumentariste Srednje i Istočne Europe

-

Važnost Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi za nefikcijsku umjetnost Srednje i Istočne Europe više i ne treba posebno naglašavati. Filmski fond Ji.hlava (Ji.hlava Fillm Fund) predstavlja tek djelić industrijskog blaga koje češki doku-festivalski gigant svake godine predstavlja svojim posjetiteljima i polaznicima.

Spomenuti i ove godine pokrenuti fond, naime, između ostaloga odabranim projektima nudi postprodukcijsku pomoć, profesionalni feedback Jihlavinih programskih selektora te kontaktne minute s prodajnim agentima, distributerima, VOD platformama itd.

Natječaj Filmskog fonda Ji.hlava otvoren je do 30. travnja ove godine, a razmatrat će se dokumentarni i hibridni filmovi srednjeg i dugog metra dokumentarista iz Srednje i Istočne Europe, u produkcijskoj ili postprodukcijskoj fazi čija je premijera zakazana za jesen 2017. godine.

Sve ostale informacije možete doznati na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split