Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Slike iz života ratnika"

Premijera dokumentarnog filmaSlike iz života ratnika” (2017) redatelja Silvija Mirošničenka, koji je nastao uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Tovarnik, bit će upriličena u Art-kinu Metropolis (Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb), danas, 16. veljače 2017. godine s početkom u 19 sati, uz prisustvo ekipe filma.

Tihi i skromni ljudi, kao i u brojnim životnim sferama i događajima, uvijek su bili oni preko čijih leđa je prelazila glavnina tereta. Nikad se nisu žalili. Šutjeli bi i radili ono za što su bili uvjereni da trebaju i moraju. Tako je bilo i u Domovinskom ratu koji je iznjedrio puno tihih i neprimjetnih momaka koji su uvijek teglili i bili srce i duša svoje postrojbe. Zbog te svoje osobine većina ih je široj javnosti ostala nepoznata, dok su oni ostali heroji suborcima i krugu ljudi koji su ih poznavali.

Jedan od tih heroja zasigurno je i Ivan Anđelić – Doktor, ratni heroj vukovarske obrane koji se uspio spasiti s dijelom svojih suboraca u rizičnom proboju iz grada. U produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika o Doktoru je snimljen dokumentarni film “Slike iz života ratnika” koji će upravo danas u Zagrebu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here