Foto: Filmaktiv

Mladi otočani i otočanke s Krka, Murtera, Cresa i Paga naučili su tijekom protekle godine kako izraditi kratki dokumentarni, namjenski i eksperimentalni video, u sklopu radionice Otoci 2016. koju su osmislili i održali članovi riječke udruge Filmaktiv

Radionice, koje su ovisno o lokacijama izvođene od svibnja do prosinca, za cilj su imale decentraliziranim modelom suradnje utjecati na uključivanje mladih iz izoliranih manjih zajednica kakve su otoci, u proces proizvodnje kulturnih sadržaja. U tom smislu, suradnja je ostvarena s lokalnim organizacijama civilnog društva, udrugama Kreativni Krk (Krk), Ruta (Cres), Argonaut (Murter) i Bataja (Pag).

Program edukacije sastojao se od četiri višednevne radionice koje su ukupno 21 polaznika i polaznicu provele kroz teorijski uvod u filmski jezik i filmska izražajna sredstva te upoznale s tehničkim mogućnostima, provele kroz pisanje scenarija i pretprodukcijsku pripremu te kroz snimanje i montiranje video uratka.

Rezultat radionice su četiri kratka filma: “Inkubator” (Krk), “Murterske kronike” (Murter), “Legenda o creškom Minotauru” (Cres) i “Špuga” (Pag).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here