PočetnaVijesti"Kratki izlet" Igora Bezinovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

“Kratki izlet” Igora Bezinovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

-

46. Međunarodni filmski festival u Rotterdamu (25.1. – 5.2.2017.) u svojem će programu Svijetla budućnost (Bright Future) sadržavati film “Kratki izlet” (2016) hrvatskog redatelja Igora Bezinovića.

Radi se o dokumentarno-igranom hibridu alegorijskog izleta u nepoznato mladića Stole (Ante Zlatko Stolica) i njegovih poznanika, nakon što im se pokvari autobus na putu prema obližnjem samostanu sa srednjovjekovnim freskama. Film će u Nizozemskoj doživjeti svjetsku premijeru, dok je programska kategorija Svijetla budućnost nizozemskog festivala rezervirana za premijerne ili druge radove obećavajućih mladih redatelja koji filmsku industriju obogaćuju svojim jedinstvenim stilom i vizijom.

“Kratki izlet” je nastao prema motivima istoimenog romana Antuna Šoljana, a radi se o drugom dugometražnom filmskom uratku Igora Bezinovića nakon“Blokade” iz 2012. godine. Scenarij uz Bezinovića potpisuje Ante Zlatko Stolica, kameru Danko Vučinović, montažu Hrvoslava Brukušić i Miro Manojlović, dok je produkcija povjerena Studiju Pangolin (producenti Igor Bezinović i Tena Gojić).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije