PočetnaVijesti"Kratki izlet" Igora Bezinovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

“Kratki izlet” Igora Bezinovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

|

46. Međunarodni filmski festival u Rotterdamu (25.1. – 5.2.2017.) u svojem će programu Svijetla budućnost (Bright Future) sadržavati film “Kratki izlet” (2016) hrvatskog redatelja Igora Bezinovića.

Radi se o dokumentarno-igranom hibridu alegorijskog izleta u nepoznato mladića Stole (Ante Zlatko Stolica) i njegovih poznanika, nakon što im se pokvari autobus na putu prema obližnjem samostanu sa srednjovjekovnim freskama. Film će u Nizozemskoj doživjeti svjetsku premijeru, dok je programska kategorija Svijetla budućnost nizozemskog festivala rezervirana za premijerne ili druge radove obećavajućih mladih redatelja koji filmsku industriju obogaćuju svojim jedinstvenim stilom i vizijom.

“Kratki izlet” je nastao prema motivima istoimenog romana Antuna Šoljana, a radi se o drugom dugometražnom filmskom uratku Igora Bezinovića nakon“Blokade” iz 2012. godine. Scenarij uz Bezinovića potpisuje Ante Zlatko Stolica, kameru Danko Vučinović, montažu Hrvoslava Brukušić i Miro Manojlović, dok je produkcija povjerena Studiju Pangolin (producenti Igor Bezinović i Tena Gojić).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Što je nama kino danas? Nacrt za istraživanje djelovanja Art-kina Croatia u Rijeci

Čak i površno poznavanje riječke kulturno-filmske scene prepoznaje Art-kino Croatia kao središnje mjesto kojem ostale inicijative graviraju.

Mia Maros Živković: “‘Oda’ je pjesma, hvalospjev ženama”

Naša najnovija sugovornica je Mia Maros Živković, redateljica dokumentarca "Oda" (2024), koji je na Gledalištu osvojio Posebno priznanje.

Julien Temple u riječkom Art-kinu

U sklopu programa "Cinehill hoće ići na more", u Art-kino stiže višestruko nagrađivani britanski autor Julien Temple.

Rani padovi Stanleya Kubricka

Četvrti tekst esejističkog serijala "Mineur/majeur" donosi pogled na manje poznate dokumentarce Stanleya Kubricka.

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.