PočetnaVijesti"Nebeska tema" u posljednjoj fazi snimanja

“Nebeska tema” u posljednjoj fazi snimanja

-

Beogradska producentska kuća Starhill ovih se dana priprema za posljednju fazu snimanja filma “Nebeska tema” o životu i radu velikana ex-Yu glazbe i bivšeg lidera benda Idoli, Vlade Divljana.

“U rujnu i listopadu uspješno je odrađeno snimanje pretposljednjeg bloka filma ‘Nebeska tema’, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma započela je 15. studenoga. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo gledati ga bar onoliko koliko ga je nama bilo uzbudljivo snimati”, rekao je redatelj i scenarist “Nebeske teme”, Mladen Matičević.

U narednom periodu, tijekom jeseni i zime, snimat će se se u zatvorenim prostorima (tzv. enterijeri), a početkom proljeća bit će realizirane određene scene koje zahtijevaju lijepo i sunčano vrijeme. Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak ljeta 2017. godine.

Na fotografiji: Mladen Matičević / Foto: Nemanja Đorđević
Na fotografiji: Mladen Matičević / Foto: Nemanja Đorđević

Hibridna forma filma “Nebeska tema” s autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će posebno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pjesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvijek nije viđen na našim prostorima, najavljuju iz Starhilla. Film će po formi i narativnoj strukturi biti sličan odnosno srodan svojem glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka; urban, emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Sve informacije o filmu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici dokumentarca.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije