PočetnaNajavePulska filmska tvornica: Predstavljanje filmova s 3. Production Ina

Pulska filmska tvornica: Predstavljanje filmova s 3. Production Ina

-

Osam kratkometražnih dokumentarnih filmova snimljenih na 3. Production Inu Pulske filmske tvornice bit će prikazano u Klubu PFT-a ovog četvrtka, 3. studenog, s početkom u 20 sati. Program će moderirati Marko Zdravković-Kunac, a ulaz je slobodan.

Trodnevni Production In, odnosno maraton izrade filma, održan je u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu od 21. do 23. listopada. Spomenuti program bio je namijenjen mladim osobama od 15 godina naviše, a premijera realiziranih radova organizirana je posljednjeg dana besplatne radionice u buffetu Bunker.

U sklopu radionice Anđela Antičević je snimila dokumentarac “Pazi se Pazine, jesen je iza ugla…”, u kojemu kao glavna glumica utjelovljuje jesen. Sijući kestenje gradom ona blagoslivlja Pazin te uspješno dočarava tamošnji jesenski ugođaj.

Ivan Fabris iz Kringe u “Cirkusu” se pozabavio ovom vrstom umjetničke izvedbe, s obzirom da je proteklog vikenda Pazin ugostio jednu cirkusku družinu. Gljivarska izložba koja je u Pazinu također održana tijekom vikenda, nadahnula je Luku Gjurića koji u “Gljivama” ispituje sugovornike o njihovim favoritima i razlozima koji su ih privukli gljivarstvu. Među njima se čak nalazi i jedna osoba koja je otkrila sasvim novu gljivu.

“Štorija Mateta Istrijana” Marine Jašić je zapravo štorija none Pine, koja ju je već toliko puta prepričavala da je na kraju pretvorena u pjesmu i urimljena. Berto Lušetić u duhovitom i zabavnom filmu “Ča se govori o jami?” kombinira legende o Jami i šaljive slike kojima ih vizualno komentira, dok “Priče iz Bunkera” Ane Mendice približavaju ljude koji zalaze u istoimeni kafić.

“2 i 25” Damjana Orepića stilizirana je i vizualno snažna priča o odnosu cure i dečka, a ispričana je isključivo putem njihovih nogu, dok su “Ruke” Antee Zelić posvećene ritualu ispijanja kave.

Production In je from script to screen način proizvodnje kratkog filma, ali i mjesto na kojem autori stavljaju na kušnju svoje filmsko umijeće. Ovog puta voditelji radionice bili su producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, fotograf i snimatelj Borna Elwazir te montažer i snimatelj Martin Bastjanić.

Radionica se sastojala od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže – s time da su polaznici svoj film razvijali putem individualnog mentorstva te na zajedničkim sastancima. Cilj je bio realizirati više kratkometražnih autorskih dokumentaraca na temu “Slike grada”.

Organizatori 3. Production Ina bili su Pučko otvoreno učilište i Pulska filmska tvornica. Prva dva izdanja radionice održana su na festivalu Dani Veloga Jože u Motovunu, gdje je realizirano ukupno 16 igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.