PočetnaVijestiOtvoren natječaj za Fade Inovu besplatnu dokumentarnu radionicu

Otvoren natječaj za Fade Inovu besplatnu dokumentarnu radionicu

-

Produkcijska kuća Fade In poziva sve zainteresirane da se prijave na “U fokusu: izgradnja lika u dokumentarnom filmu”, edukativni program namijenjen polaznicima koji imaju osnovna znanja iz dokumentarnog filma i filmskoga jezika te načelnu ideju i protagoniste o kojima žele snimiti svoj rad.

Radionica će se održavati u Zagrebu, i to u razdoblju od 5. studenog 2016. do 15. siječnja 2017. godine. Kroz pet intenzivnih vikend-predavanja (5., 6., 12., 19., i 26. studenog), dva individualna susreta timova i mentora (3. i 4. prosinca) te proces snimanja i montaže dva finalna video-rada (od 6. prosinca do 10. siječnja), polaznici će steći uvid u osnovne dokumentarističke tehnike – što uključuje intervju i režijske postupke – te mogućnosti pričanja filmske priče u dokumentarnom rodu (pristupi, žanrovi itd.).

Kroz odgovore na pitanja: Kako skicirati profile protagonista?; Gdje pronaći protagoniste za film?; Kako s njima surađivati i voditi ih kroz proces rada?; Kako napisati predložak, scenarij za dokumentarni film?; Kako snimiti odnosno vizualizirati, oživjeti likove i kreirati radnju?; polaznici prolaze kroz proces istraživanja, pripreme i pisanja vlastitog projekta te ih se potiče i podupire u radu s protagonistima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani. Program prima do osam polaznika, a sudjelovanje je besplatno.

Prijava treba sadržavati:

  • kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu)
  • prijedlog teme/priče i opis lika/protagonista
  • motivacijsko pismo s kratkim obrazloženjem interesa za sudjelovanje u programu

Prijave se primaju do 15. listopada 2016. na e-mail adresu [email protected]. Dodatne informacije možete dobiti putem navedene e-mail adrese i broja telefona 091/3233-002, a svi prijavljeni o rezultatima selekcije bit će obaviješteni do 19. listopada ove godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.