Produkcijska kuća Fade In poziva sve zainteresirane da se prijave na “U fokusu: izgradnja lika u dokumentarnom filmu”, edukativni program namijenjen polaznicima koji imaju osnovna znanja iz dokumentarnog filma i filmskoga jezika te načelnu ideju i protagoniste o kojima žele snimiti svoj rad.

Radionica će se održavati u Zagrebu, i to u razdoblju od 5. studenog 2016. do 15. siječnja 2017. godine. Kroz pet intenzivnih vikend-predavanja (5., 6., 12., 19., i 26. studenog), dva individualna susreta timova i mentora (3. i 4. prosinca) te proces snimanja i montaže dva finalna video-rada (od 6. prosinca do 10. siječnja), polaznici će steći uvid u osnovne dokumentarističke tehnike – što uključuje intervju i režijske postupke – te mogućnosti pričanja filmske priče u dokumentarnom rodu (pristupi, žanrovi itd.).

Kroz odgovore na pitanja: Kako skicirati profile protagonista?; Gdje pronaći protagoniste za film?; Kako s njima surađivati i voditi ih kroz proces rada?; Kako napisati predložak, scenarij za dokumentarni film?; Kako snimiti odnosno vizualizirati, oživjeti likove i kreirati radnju?; polaznici prolaze kroz proces istraživanja, pripreme i pisanja vlastitog projekta te ih se potiče i podupire u radu s protagonistima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani. Program prima do osam polaznika, a sudjelovanje je besplatno.

Prijava treba sadržavati:

  • kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu)
  • prijedlog teme/priče i opis lika/protagonista
  • motivacijsko pismo s kratkim obrazloženjem interesa za sudjelovanje u programu

Prijave se primaju do 15. listopada 2016. na e-mail adresu [email protected] Dodatne informacije možete dobiti putem navedene e-mail adrese i broja telefona 091/3233-002, a svi prijavljeni o rezultatima selekcije bit će obaviješteni do 19. listopada ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here