Za šestu po redu Školu dokumentarnog filma Restart koja s radom započinje 4. listopada, ove se godine prijavilo ukupno 45 kandidata.

U konačnici je odabrano deset novih polaznika najsvježijeg izdanja ŠDF-a, dok su u procesu odabira sudjelovali njeni predavači i mentori: Igor Bezinović, Ana Hušman, Boris Mitić, Oliver Sertić, Dinka Radonić i Hrvoslava Brkušić.

Abecednim redom, novi polaznici 6. Škole dokumentarnog filma Restart su: Maja Alibegović, Inesa Antić, Mihovil Antić, Roko Crnić, Jasmina Beširević, Ana Martinović, Marina Redžepović, Vladimira Spindler, Klara Šovagović i Vladimir Tatomir.

Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. Glavni cilj mentora je polaznicima omogućiti da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju.

Polaznici će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna se vježba, sada već i tradicionalno, sastoji od kratkog dokumentarnog filma. Detalje ovog filmskog programa provjerite na službenoj stranici Škole dokumentarnog filma Restart.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here