PočetnaVijestiSutra istječu prijave za 6. Inspiration Forum Jihlava IDFF-a

Sutra istječu prijave za 6. Inspiration Forum Jihlava IDFF-a

|

Šesto izdanje češkog Inspiration Foruma održava se od 25. do 30. listopada u sklopu uglednog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi.

Za razliku od drugih industrijskih programa koji se koncentriraju uglavnom na postojeće projekte, Forum kroz petodnevne sastanke odabranih polaznika s gostujućim predavačima ide korak dalje. U Jihlavi se razmišlja o novim dokumentarnim temama, i to kroz sastanke i predavanja ljudi izvan filmske industrije.

Prošle godine na Forumu su, primjerice, u ulozi predavača gostovali Julian Assange, osnivač Wikileaksa i jedan od najpoznatijih svjetskih zviždača te Maria Aljohina, članica ruskog benda Pussy Riot.

Kurator Inspiration Foruma je češki redatelj Filip Remunda, dok će program voditi naš filmaš Zorko Sirotić. Cijena pristupne ulaznice iznosi 150 eura (uključen smještaj), a rok prijave istječe sutra, 25. rujna 2016. godine. Opširnije informacije doznajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.