PočetnaNajaveŠkola medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić' i "Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog...

Škola medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ i “Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca”

-

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” za svoj 18. rođendan donosi novu radionicu pod nazivom “Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca”.

Voditeljica radionice je filmska autorica, kritičarka i kuratorica nekolicine međunarodnih filmskih festivala od Sarajeva do Amsterdama i Beča, Rada Šešić. Prijave za radionicu traju do 1. kolovoza 2016., a radionica se odvija od 25. do 28. kolovoza 2016. u Trakošćanu.

Čemu se točno posvetiti prilikom razvoja dokumentarnog filma? Koje su smjernice bitne za razvoj dokumentarne filmske priče, kako u kontekstu festivala, tako i (međunarodne) publike? Kako pripremiti produkcijski paket za kreativni kratki ili dugi dokumentarac? Odgovore na ova pitanja moći ćete dobiti na radionici za razvoj kreativnog dokumentarnog filma u okviru Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”. Radionica će polaznike pripremiti kako razmišljati o stvaranju kreativnih dokumentaraca, neovisno o dužini trajanja istih.

Za sudjelovanje na radionici bit će izabrano pet dokumentarnih projekata u razvoju, dok će dokumentarce predstavljati tim sastavljen od redatelja i producenta.

Ovisno o potrebama svakog projekta, naglasak će biti stavljen na sljedeće elemente:
– razvoj priče i scenarija; likovi, situacije, narativna struktura
– priprema za predstavljanje projekta u formi verbalne i pisane prezentacije.

Na kraju drugog dana radionice, redatelj i producent će u formi sedmominutne prezentacije (pitchinga) predstaviti projekt polaznicima radionice za dokumentarni film, od kojih će također dobiti odgovarajući feedback.

Ove godine Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” održava se od 18. do 28. kolovoza u Trakošćanu, a prijave za ostale programe Škole primaju se do sutra, 15. srpnja. Polaznicima su na raspolaganju dva seminarska programa te deset radioničkih programa.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” je desetodnevni obrazovni program namijenjen učiteljima, nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i umjetničkih područja u osnovnim i srednjim školama, pedagozima, metodičarima, filmolozima i filmofilima, članovima kinoklubova, studentima umjetničkih akademija, učenicima srednjih škola koji planiraju studirati umjetnička usmjerenja te svima koji su zainteresirani za film i medijsku kulturu. Program Škole do sada broji preko 1600 polaznika te je kao takav najopširniji izvaniinstitucionalni filmski obrazovni program Hrvatskog filmskog saveza.

Program Škole je raspoređen u 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u sljedećim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova i skupne rasprave o filmu; isti se provodi kao cjeloživotno obrazovanje i verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Navedeni program vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, a održava se uz financijsku podršku HAVC-a.

Dodatne informacije o programu i postupku prijave potražite na sljedećoj poveznici.


Komentari

1 komentar

  1. Navedeni program vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i knjizevnosti u nasim skolama, a odrzava se uz financijsku potporu HAVC-a.

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije