Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Lažljivi tepih"

U sklopu trajanja 51. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (1. – 9. srpnja) ove će se godine po prvi puta održati Euroimages Lab Project namijenjen inovativnim filmskim sadržajima.

Među osam čeških projekata našao se i jedan hrvatski. Riječ je o filmu “Lažljivi tepih” (Udruga UKUS, producent Aleš Suk), inače hrvatsko-slovačko-češkoj koprodukciji koju će režirati Željka Suková uz koprodukcijsku pomoć Petera Kerekesa.

“Tepih” je dokufikcijski projekt koji se bavi svjetovima laži djece i odraslih te ispituje granice istina i mistifikacija u kojima živimo, a nedavno je prošao na HAVC-ovom natječaju za razvoj projekata dugometražnih dokumentarnih filmova.

O pobjedniku Euroimages Lab Projecta – zapravo pitchinga na kojem autori ili producenti predstavljaju svoje projekte – odlučivat će žiri u sastavu: Karin Schockweiler (Filmski fond Velikog vojvodstva Luksemburg), Kim Yutani (Sundance Film Festival) i Meinolf Zurhorst (ARTE). Osvajaču glavne nagrade (Euroimages Lab Project Award) pripast će nemala novčana injekcija od 50 tisuća eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here