PočetnaVijestiPromjene u IDFA Forumu

Promjene u IDFA Forumu

|

Međunarodni festival dokumentanog filma u Amsterdamu – IDFA od ove godine mijenja natječajne restrikcije svojeg IDFA Foruma, jednog od najvežnijih svjetskih koprodukcijsko-sufinancirajućih marketa za nove dokumentarne projekte te nezaobilazne stanice za filmaše, producente i televizijske programske urednike.

IDFA, dakle, i ove godine mami umjetničke i kreativno-nelinearne projekte s međunarodnim kino-potencijalom. Jedina veća razlika se, naime, sastoji u dopuštanju ulaska projekata na Forum bez obzira na količinu prijašnjeg financiranja, što se odnosi na sve amsterdamske pitch kategorije.

Druga se promjena odnosi na prijavničke kategorije. Od 2016. godine dovoljno je ispuniti prijavničku dokumentaciju, dok će IDFA-in selekcijski odbor odlučiti o njegovoj najboljoj pitch kategoriji. IDFA Forum održat će se od 21. do 23. studenog, a rok prijave istječe 1. srpnja. Također od ove godine, za svaki odabrani projekt naplaćivat će se ulaz od 25 eura.

29. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA na rasporedu je od 16. do 27. studenog, a detalje o uvjetima prijava pročitajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.