PočetnaVijestiRaspisan natječaj za novog organizatora Dana hrvatskog filma

Raspisan natječaj za novog organizatora Dana hrvatskog filma

-

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je jučer, 8. lipnja, natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskog filma za razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Natječaju mogu pristupiti sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija.

Prijava mora sadržavati:

a) obrazloženje programske koncepcije i prijedlog organizacije Festivala za razdoblje od dvije godine te prijedlog financijskog plana za to razdoblje
b) strateške smjernice razvoja festivala
c) detaljan prijedlog programa za prvu godinu – trajanje festivala, detaljna struktura programa, način odabira filmova koji će se prikazati i slično
d) detaljan plan komunikacije s javnošću
e) detaljan plan rada za prvu godinu
f) organizacijsku strukturu, tim ljudi sa stručnim referencama
g) detaljno razrađen troškovnik za izvršenje cjelokupnog predloženog programa za prvu godinu te plan financiranja – navesti sve potencijalne sufinancijere za zatvaranje financijske konstrukcije

Rok za prijave istječe trideset dana od objave natječaja, odnosno 8. srpnja 2016. godine. Podsjetimo, Dane je protekle dvije godine organizirala producentska kuća Spiritus Movens. Opširnije o uvjetima na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.