Početna Vijesti Pala prva klapa dokumentarca o Vladi Divljanu

Pala prva klapa dokumentarca o Vladi Divljanu

-

Beogradska producentska kuća Starhill prošlog petka službeno je započela sa snimanjem dokumentarnog filma “Nebeska tema” redatelja Mladena Matičevića o jednom od najznačajnijih glazbenika s ovih prostora, Vladi Divljanu.

U studiju Aleksandra Protića zabilježena je fascinantna priča Zdenka Kolara o velikom prijateljstvu s Vladom Divljanom, puna emotivnih trenutaka i zanimljivih anegdota. Ovo svjedočenje, koje je za potrebe filma snimljeno samo zvučno (bez slike, tzv. off), predstavlja intimnu vizuru na jednog izuzetnog čovjeka.

“Sa jedne strane mi je drago što sudjelujem u ovom projektu. To dugujem mom drugu i komšiji Vladi, a sa druge strane to mi budi sjetu jer me je film natjerao da se sjetim nekih stvari koje sam potisnuo.

Foto: Nemanja Đorđević
Vlada Divljan / Foto: Nemanja Đorđević

“Divna je stvar što se ovako nešto događa; što je Mladen Matičević došao na ideju da napravi film o Vladi, jer on to definitivno zaslužuje. Također je divno što će cijela moja generacija glazbenika sudjelovati u filmu za kojeg mislim kako može biti iznimno lijep i kvalitetan”, izjavio je Zdenko Kolar nakon snimanja.

Mladen Matičević, redatelj i scenarist dokumentarca “Nebeska tema”, nakon uspješnog starta je rekao: “Jako sam sretan što je počelo snimanje. Svi smo dugo čekali ovaj trenutak. On donosi posebnu vrstu uzbuđenja jer počinje velika avantura. Druga stvar koja mi je draga je da smo otpočeli film sa Zdenkom Kolarom koji je – i u mojoj glavi i u Beogradu – mitska glazbena figura. Ove dvije stvari me čine vrlo sretnim”.

Foto: Nemanja Đorđević
Zdenko Kolar / Foto: Nemanja Đorđević

Audio snimanje pojedinih učesnika trajat će do kraja mjeseca, a zatim se prelazi na snimanje slike.

U filmu će, pored Zdenka Kolara, sudjelovati i Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Momčilo Bajagić Bajaga, Petar Peca Popović, Svetozar Cvetković, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Predrag Popović, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Boris Mladenović, Dušan Kojić Koja, a spisak još nije konačan.

Premijera “Nebeske teme” planirana je za jesen ove godine. Sve informacije o filmu možete pronaći na službenoj stranici filma i na njegovom Facebooku.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".