Dokukino KIC večeras, 17. travnja u 19 sati, na svojoj privremenoj adresi zagrebačkog MM centra, otkriva sve ličnosti koje se kriju iza imena cijenjenog novosadskog umjetnika Slobodana Tišme.

Film “Maske” (2015) srpske redateljice Brankice Drašković premijerno je prikazan na prošlogodišnjem DORF-u – Festivalu dokumentarnog rock filma u Vinkovcima, a zagrebačkoj će ga publici predstaviti sama autorica u razgovoru koji će se održati nakon projekcije.

Autentičan i neukrotiv, kreativan i neodređen lik. Za sebe bi Slobodan Tišma rekao – kontraverzni avangardist. Baš takav je i dokumentarni film “Maske” o jednom od najznačajnijih umjetničkih imena novosadske glazbene i književne scene, koji u nedjelju 17. travnja možete pogledati u Dokukinu KIC na adresi MM centra u Savskoj cesti 25 (cijena ulaznice: 22 kune).

Šetnja Slobodana Tišme ulicama Novog Sada, kao po glavnoj pozornici svih zbivanja u njegovoj prozi, i susreti sa slučajnim prolaznicima i prijateljima donose priču o čovjeku koji je navlačeći različite maske prelazio iz jednog umjetničkog prostora u drugi, narušavajući stereotipe i stvarajući od osobne egzistencije estetski fenomen.

“Maske” su 2013. godine osvojile prvu nagradu Klasik TV-a i DORF-a za razvoj najboljeg scenarija. Razgovor s autoricom održat će se nakon filma koji počinje u 19 sati, a publika će imati priliku postaviti pitanja vezana uz njezin rad na dokumentarcu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here