Od četvrtka, 17. ožujka, u hrvatskim nezavisnim kinima i kulturnim centrima počinje ciklus dokumentarnih filmova o obrazovanju i djeci pod nazivom “Djeca su naše bogatstvo”. Reviju čine tri važna i aktualna dokumentarca, koji obrazovanje vide iz različitih kuteva:

“Abeceda” / “Alphabet” (2013), austrijskog redatelja Erwina Wagenhofera kritizira cjelokupni obrazovni sustav koji koči dječju nadarenost; “Web Junkie – ovisnici o Internetu” / “Web Junkie” (2013) izraelsko-američkog redateljskog para Shosh ShlamHilla Medalia ispituju kontroverzne kineske metode u reprogramiranju tinejdžera ovisnima o virutalnoj stvarnosti, dok švicarski dokumentarac “Djeca s planine Napf” / “Die Kinder vom Napf” (2011) autorice Alice Schmid nudi prikaz djece koja odrastaju na svježem zraku, bez robovanja modernim tehnologijama.

Reviju filmova o obrazovanju i djeci sutra (17 sati) u kinu Tuškanac otvara kino-premijera “Abecede” redatelja Erwina Wagenhofera. Pojedine projekcije pratit će rasprava o aktualnoj problematici obrazovanja, dok će se filmovi paralelno prikazivati na šest različitih ZG-lokacija – MM centru, kinu Europa, kinu Tuškanac, Art kinu Grič te Centrima za kulturu Trešnjevka i Travno.

Spomenute dokumentarce moći će vidjeti i publika u Rijeci, Puli, Splitu, Velikoj Gorici, Rovinju i Orebiću te kasnije i u drugim hrvatskim gradovima. Hrvatski distributer sva tri filma je Restart Label.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here