PočetnaNajaveRegionalna premijera dokumentarca o The Residentsima u Močvari

Regionalna premijera dokumentarca o The Residentsima u Močvari

-

Festival dokumentarnog rock filma – DORF u zagrebački klub Močvara dovodi regionalnu premijeru dokumentarnog filma “Theory of Obscurity: A Film About the Residents” (2015) američkog redatelja Dona Hardyja mlađeg.

Film progovara o četrdesetogodišnjoj povijesti glazbeno-umjetničkog kolektiva The Residents koji od samih početaka nastupaju pod maskama. Njihov identitet nikada nije bio javno objavljen, a na svojim nastupima sviraju odjeveni u crna odijela i eyeball maske.

U dokumentarcu o bendu iz San Francisca koji će uskoro nastupiti u Zagrebu, pojavljuju se brojni poznati glazbenici koji govore o misteriju, fenomenu i dalekosežnom utjecaju benda na razvoj kulture i tehnologije danas – među ostalima i članovi bendova Primus i Talking Heads te Matt Groening, autor Simpsona.

Projekcija počinje u srijedu, 27. siječnja u 20.30 sati, a ulaz na program u sklopu Filmskih večeri u Močvari je slobodan. U klubu će nastupiti i samoborski Acid Carrots & Parsley-Man, koji spajaju i ruše granice između muzičkih, kazališnih i cirkuskih sfera.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije