PočetnaNajave"Delta - obilje umjetnosti" na Kratkim slikama

“Delta – obilje umjetnosti” na Kratkim slikama

-

Na programu Kratkih slika u MM Centru zagrebačkog Studentskog centra, sutra će u 19.30 sati biti prikazan dokumentarac “Delta – obilje umjetnosti” (Filmaktiv, 2015.) Marina Lukanovića, koji je osvojio nagradu ArTVision za najbolji dokumentarni film u sklopu programa Giornate degli autori 72. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

Film koji je hrvatsku festivalsku premijeru doživio na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu, govori o Delti 5, kolektivu devetero umjetnika koji dijele zajednički radni prostor takozvane Ivex zgrade u samom centru Rijeke.

Nezavidna, no ipak uzbudljiva pitanja života i rada umjetnika, nadahnuće okoline, svakodnevna dinamika dijeljenog prostora s kolegama, kontakt s publikom te neizvjesnost budućnosti zgrade u kojoj se cijeli prostor nalazi (gradski urbanisti su prostor predodredili za novi gradski centar), pet su ključnih pitanja kojima se ovaj dokumentarni rad bavi.

Na projekciji u MM-u bit će prisutan i sam redatelj, Marin Lukanović, inače i filmolog, oblikovatelj videa te producent iz Rijeke, koji je dvadesetak godina aktivan u radu s mladim kreativcima u neformalnoj i formalnoj edukaciji. Ulaz na program je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije