Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Srbenka”

Hrvatska dokumentarna industrija uprihodila je ukupno 71 tisuću eura u Potprogramu MEDIA Kreativne Europe, dok se kompletan iznos izdvojen za hrvatsku filmsku kompoziciju zaustavio na 161 tisuća eura, javlja na svojim službenim stranicama njen hrvatski ured.

Radi se o drugim rokovima javnih poziva za razvoj pojedinačnih projekata i potpora festivalima, odnosno kontinuiranom usavršavanju. Od dokumentarnih projekata, producentska kuća Factum ukupno je inkasirala 48 tisuća eura (ZagrebDox: 22 tisuće eura / Festivali; ZagrebDox Pro: 24 tisuće eura / Kontinuirano usavršavanje), dok je Restartu (Razvoj kreativnih dokumentarnih filmova) za dokumentarac “Srbenka” Nebojše Slijepčevića o nasilju prema vršnjacima druge nacionalnosti, pristiglo 25 tisuća europskih novčanica.

Zadovoljni će biti i susjedi Slovenci (Vertigo, Zavod za kulturne dejavnosti), koji će se s jednakim iznosom osladiti za slovensko-kosovsku koprodukciju “The Avenge” / “Gjakmarrja” / “Krvno maščevanje” redateljice Marije Zidar o začaranom krugu krvnih osveta na Kosovu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here