PočetnaVijestiHrvatskim doku-projektima 71 tisuća eura od Kreativne Europe

Hrvatskim doku-projektima 71 tisuća eura od Kreativne Europe

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Srbenka”

Hrvatska dokumentarna industrija uprihodila je ukupno 71 tisuću eura u Potprogramu MEDIA Kreativne Europe, dok se kompletan iznos izdvojen za hrvatsku filmsku kompoziciju zaustavio na 161 tisuća eura, javlja na svojim službenim stranicama njen hrvatski ured.

Radi se o drugim rokovima javnih poziva za razvoj pojedinačnih projekata i potpora festivalima, odnosno kontinuiranom usavršavanju. Od dokumentarnih projekata, producentska kuća Factum ukupno je inkasirala 48 tisuća eura (ZagrebDox: 22 tisuće eura / Festivali; ZagrebDox Pro: 24 tisuće eura / Kontinuirano usavršavanje), dok je Restartu (Razvoj kreativnih dokumentarnih filmova) za dokumentarac “Srbenka” Nebojše Slijepčevića o nasilju prema vršnjacima druge nacionalnosti, pristiglo 25 tisuća europskih novčanica.

Zadovoljni će biti i susjedi Slovenci (Vertigo, Zavod za kulturne dejavnosti), koji će se s jednakim iznosom osladiti za slovensko-kosovsku koprodukciju “The Avenge” / “Gjakmarrja” / “Krvno maščevanje” redateljice Marije Zidar o začaranom krugu krvnih osveta na Kosovu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.