PočetnaVijestiObjavljen drugi javni poziv inicijative RE-ACT

Objavljen drugi javni poziv inicijative RE-ACT

-

U sklopu nedavno završenog 18. izdanja Festivala slovenskog filma, u Portorožu je objavljen novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata.

RE-ACT su prošle godine zajedničkim snagama pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih vrsta.

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji tematski povezuju teritorij triju područja (Slovenija, Italija i Hrvatska), imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te sadrže potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda.

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od deset tisuća eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) i objaviti u siječnju 2016. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

Poziv je otvoren do 15. studenog 2015. godine, a detalje o ovoj inicijativi provjerite na službenoj stranici RE-ACT-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije