PočetnaVijestiPrijave za Inspiration Forum Jihlava IDFF-a otvorene do 22. rujna

Prijave za Inspiration Forum Jihlava IDFF-a otvorene do 22. rujna

-

Do svečanog otvorenja 19. izdanja Međunarodnog dokumentarnog filmskog festivala u Jihlavi (27. listopad – 1. studeni) preostalo je točno 42 dana. Jedan od najvažnijih svjetskih festivalskih doku-igrača uz uvijek kvalitetan izbor filmova nudi i brojne popratne događaje vezane za nefikcijsku industriju.

Jedan od njih je i Inspiration Forum (28. listopad – 1. studeni) koji će kroz pet dana predstaviti niz predavanja uglednih filmskih profesionalaca, diskusije, ali i individualne sastanke – sve s ciljem ispravnog kanaliziranja kreativne energije važne za nastanak kvalitetnih dokumentarnih ostvarenja.

“Inspiration Forum je poseban program u sklopu JIFF-a, jednog od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma Centralne Europe. Riječ je o petodnevnom programu, odnosno susretu izabranih filmskih redatelja iz cijelog svijeta koji se svake godine održava u šarmantnom češkom gradiću Jihlava.

“Sam program kurira Filip Remunda (“Češki san”), dok u sklopu Foruma sudionici jedni drugima predstavljaju svoje filmske radove u nastajanju. Sastaju se i s uglavnom provokativnim, relevantnim ličnostima izvan filmskog svijeta, i to u svrhu inspiracije i iznalaženja novih tema i ideja. Sve to se odvija kroz predavanja, intenzivne rasprave i razne oblike slobodne interakcije.

“Dok se industrijske aktivnosti na ostalim festivalima uglavnom vrte oko razvoja postojećih tema, potrage za koproducentima i širenjem distribucijskih mogućnosti, Inspiration Forum stvara platformu za istraživanje novih tema i njihovih interpretacija. Ove godine, među ostalima, preko video linka gostuje i Julian Assange”, izjavio je za naš portal Zorko Sirotić, moderator ovogodišnjeg IF-a.

Na Inspiration Forum mogu se prijaviti i zainteresirani pojedinci s naših zemljopisnih paralela, a rok prijave produžen je do 22. rujna 2015. godine. Više informacija na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije