PočetnaVijestiSinoć započeo 2. Star Film Fest

Sinoć započeo 2. Star Film Fest

-

U Sisku je sinoć u Starom gradu započelo drugo izdanje Star Film Festa, međunarodnog filmskog festivala. Ovogodišnji SFF potrajat će do subote, 5. rujna, a u sklopu ove filmske manifestacije objavit će se i dobitnici najbolje fotografije koje su prikupljane u natječajnom pozivu “Drugo lice Siska”.

Službeni pak program obuhvaća ukupno 45 kratkometražnih filmskih ostvarenja, među njima i osam dokumentarnih. Tako je jučer, između ostalog, održana projekcija Restartovog dokumentarca “Ana Trg” (2015) Jelene Novaković, dok je od poznatijih filmova danas na rasporedu urnebesno simpatični “Ljubi bližnjega svoga” (2013., Restart) Darovana Tušeka.

Drugi dan festivala započinje foto i video radionicama u NKČ Vlado Gotovac, dok će u 16 sati posjetioci festivala imati priliku poslušati predavanje Luke Rukavine, “Od teorije do prakse” na istoj lokaciji. U 17:30 sati kreće druga serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koji će biti pod budnim nadzorom stručnog žirija.

U subotu, 5.rujna, s radom će nastaviti foto i video radionice, dok će od 13 sati uslijediti predstavljanje drugih hrvatskih filmskih festivala (Brač Film Festival, 45. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva…).

Za 16 sati je također zakazano otvorenje izložbe “Fina prašina” autora Harisa Čalkića u galeriji Siscia Obscura, a od 18 sati u Kazalištu 21 slijede završne filmske projekcije te zatvaranje samog festivala. Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Star Film Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.