PočetnaVijestiSinoć započeo 2. Star Film Fest

Sinoć započeo 2. Star Film Fest

-

U Sisku je sinoć u Starom gradu započelo drugo izdanje Star Film Festa, međunarodnog filmskog festivala. Ovogodišnji SFF potrajat će do subote, 5. rujna, a u sklopu ove filmske manifestacije objavit će se i dobitnici najbolje fotografije koje su prikupljane u natječajnom pozivu “Drugo lice Siska”.

Službeni pak program obuhvaća ukupno 45 kratkometražnih filmskih ostvarenja, među njima i osam dokumentarnih. Tako je jučer, između ostalog, održana projekcija Restartovog dokumentarca “Ana Trg” (2015) Jelene Novaković, dok je od poznatijih filmova danas na rasporedu urnebesno simpatični “Ljubi bližnjega svoga” (2013., Restart) Darovana Tušeka.

Drugi dan festivala započinje foto i video radionicama u NKČ Vlado Gotovac, dok će u 16 sati posjetioci festivala imati priliku poslušati predavanje Luke Rukavine, “Od teorije do prakse” na istoj lokaciji. U 17:30 sati kreće druga serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koji će biti pod budnim nadzorom stručnog žirija.

U subotu, 5.rujna, s radom će nastaviti foto i video radionice, dok će od 13 sati uslijediti predstavljanje drugih hrvatskih filmskih festivala (Brač Film Festival, 45. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva…).

Za 16 sati je također zakazano otvorenje izložbe “Fina prašina” autora Harisa Čalkića u galeriji Siscia Obscura, a od 18 sati u Kazalištu 21 slijede završne filmske projekcije te zatvaranje samog festivala. Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Star Film Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije